Pagina's

donderdag 9 september 2010

Beds Are Burning

Als moeder van twee opgroeiende jongens, wordt mijn kennis soms als 'troefkaart' ingezet bij verschillende schoolprojecten. Spreekbeurten en werkstukken zijn geliefde onderwerpen om mijn academische vermogens te testen. Dan blijkt soms (omdat ik vroeger niet de beschikking had over een wereldwijd web bordenvol digitale informatie) dat enige bijscholing gewenst is.

Vanwege een groep 6 themaproject, galmt het continent 'Australië' al twee weken door in al onze huiselijke activiteiten. We praten over de Aboriginals en de jaren '80 hits van Midnight Oil komen regelmatig voorbij. Maar ook de unieke flora en fauna van dit enorme eiland zijn onderwerp van gesprek. Juist door dit project is mijn algemene kennis over bijvoorbeeld de Koalabeer enorm gestegen. Want wist jij dat ze bijna 22 uur per dag slapen, alleen maar eucalyptusbladeren eten, zelden of nooit drinken en kunnen blaffen?!

Bovendien is er met deze trage slaapkoppen nog iets anders bijzonders aan de hand. Ondanks de 22 uur knorren, hebben zij klaarblijkelijk nog voldoende tijd voor andere bezigheden. Vooral de vrouwtjes zijn 'party-animals' van de eerste orde!

Deze levende knuffelberen met hoog aaibaarheidsgehalte blijken al jaren de polygame vlag flink uit te hangen en dat komt hun fysieke gezondheid helaas niet ten goede. Na hun wilde nachten kregen ze massaal last 'down under'. Tijdens een uitgebreid bacteriologisch onderzoek kwam de soa uit de mouw.

Chlamydia is doodsoorzaak nr.1 onder deze diersoort.

Geen opmerkingen: